Over Slengard Libra

“Binnen de perken is de ruimte even onbeperkt als daarbuiten.” — Jules Deelder

Gilberto Slengard (1957) is de oprichter van Slengard Libra. Hij studeerde af in de psychologie met als specialisatie klinische psychologie en psychotherapie. Aansluitend volgde hij een opleiding regisseur psychodrama.

Deze twee opleidingen integreerde hij en werkte ruim tien jaar als behandelaar en dramatherapeut ondermeer in een psychiatrische instelling, zowel klinisch als poliklinisch. Daarnaast werkte hij als acteur in theatervoorstellingen.

In 1990 ontdekte hij de wereld van de bedrijfstrainingen als trainingsacteur. In 1993 gaf hij zijn parttime baan als hulpverlener op en werkte op freelance basis als gedrag & communicatietrainer/coach en als trainingsacteur/acteur. Sinds 1997 werkt hij onder de bedrijfsnaam Slengard Libra.

De bedrijfsnaam is gevormd uit de achternaam van de oprichter en zijn westerse sterrenbeeld Libra weegschaal. Het bedrijfslogo bestaat uit twee in elkaar geschoven symbolen, het westerse en het oosterse symbool van evenwicht.

Slengard Libra werkt en heeft gewerkt met professionals van uiteenlopende branches, bedrijven, overheden & instellingen zoals: de Politieacademie, het Opleidingsinstituut DJI van het ministerie van Justitie, banken en verzekeringsmaatschappijen, ziekenhuizen, het ministerie van Buitenlandse Zaken / Nederlandse ambassades, gemeentevervoersbedrijven en NS, zorg- en welzijnsinstellingen b.v Bureau Jeugdzorg, GGZ, multinationals als Philips, Shell, KPN en POST.nl, autobranche, CWI, UWV en Sociale Diensten, COA, Stad- en Gemeentehuizen, Nederlandse Vereniging van Huisartsen, Belastingdienst en Douane, detailhandel, horeca, energiebedrijven, Basis en Voortgezet Onderwijs, ROC, HBO en Universitair Onderwijs.

“Woorden zijn alles wat we hebben.” — Samuel Beckett